Powered By Blogger

14/11/11

TECNOLOGIA DIGITAL

Per bé que uns més destres que altres a moure’s en entorns virtuals, cap integrant del nostre grup no tenia experiència prèvia en el disseny de blogs. El balanç de la tasca per tant ha esdevingut doblement satisfactori; no només per haver-nos-en sortit favorablement, sinó sobretot perquè hem après a desenvolupar una poderosa faceta de les que ofereix internet en l’ampli ventall de l’espectre comunicatiu: la difusió de continguts a la xarxa.

Boulevard Montmartre, de Camille Pissarro (1897)

El procés però no ha estat exempt de dificultats, per tal com ja hem dit que tots hi érem novells. Primer de tot vam haver de triar una eina per editar el nostre blog; de les suggerides pel consultor ens acabaríem decantant pel Blogger, ja que amb una primera ullada ens semblava la més assequible per a usuaris no iniciats. Efectivament, ultra la lectura dels manuals proporcionats, el mètode d’aprenentatge més efectiu ha estat el de l’experimentació per via de l’assaig i de l’error. No obstant, vam topar amb un inconvenient relatiu a classificar les aportacions en categories – tal com es demana explícitament a la PAC – que gairebé ens va menar a abandonar el Blogger per un altre editor més adequat (els manuals del qual un dels nostres companys ja havia començat a estudiar atentament). Amb tot, un parell de missatges creuats amb el consultor van esvair aquest obstacle, de manera que hem prosseguit la confecció del blog amb el mateix programa fins a enllestir-lo.

També voldríem fer esment dels nostres avenços en gestionar informació, aquest cop però en direcció contrària a la fins ara referida: la cerca i classificació de dades en xarxa. Document fonamental per aprofundir-hi – més enllà de l’ús indiscriminat i a l’engròs de l’inevitable Google – ha estat Procés de cerca i localització de la informació per Internet. Quant al darrer propòsit, tampoc no coneixíem els avantatges d’emprar una eina específica com Zotero, el potencial del qual a l’hora de generar webliografia, indexar-la i fer-ne presentacions visuals encara ens és desconegut.

Si bé tal qüestió no s’emmarca del tot en aquest apartat, volem subratllar la importància que ha tingut el fet col·laborar estretament entre tots els components de l’equip a l’hora de solventar problemes i resoldre interrogants que anaven sorgint.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada