Powered By Blogger

5/11/11

OBJECTIUS I CRITERIS DE CERCA


Amb el propòsit de caracteritzar el moviment modernista – en totes les seves vessants i manifestacions – com una opció estètica d’arrel genuïnament europea, Els 4 Gats realitzarem les pertinents cerques documentals a la xarxa. Aquestes tindran per objectiu pàgines web i wiki que ens proporcionin la següent informació:

  1. Definicions genèriques, aplicables al pensament i a l’art en general, que aïllin els elements propis del moviment modernista.
  2. Les seves arrels i precedents estètics.
  3. El context històric, social i filosòfic en què va sorgir.
  4. L’especificitat de la literatura modernista.
  5. L’estètica modernista (dita també impressionista, segons el gènere al qual ens referim) present a les altres disciplines artístiques, en especial la pintura, la música, l’escultura i l’arquitectura.
  6. Història, evolució i complexitat del moviment modernista.
  7. La influència en moviments culturals posteriors.
  8. Petja i llegat en el món present.
  9. Tipologia de la vida o esperit bohemi, amb exemples d’artistes tant contemporanis a l’època com actuals.

A més a més, per tal de garantir la fiabilitat i el rigor de la informació que utilitzarem, Els 4 Gats hem establert un seguit de criteris de validesa que han de complir els documents de la xarxa que seleccionem:

  • Autoria: cal que l’autor estigui clarament identificat.
  • Actualització: valorarem la data en què s’hagi creat el contingut que ens interessa i la constància en les actualitzacions de la pàgina web on es trobi.
  • Crèdits i procedència: serà fonamental que s’expliciti l’origen de la informació.
  • Altres qüestions que ens poden ajudar a decidir: una presentació adient i pulcra dels continguts, la citació correcta de les fonts d’informació originals o la credibilitat de l’entitat de la qual depèn la pàgina web en qüestió seran altres elements a tenir en compte.

Així doncs, els criteris de selecció de les cerques individuals respectaran una certa autonomia de cada membre sempre a partir d’aquestes directrius comunes i en funció dels objectius de cerca que hem establert.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada