Powered By Blogger

12/11/11

INFORMACIÓ

La informació que conté el nostre projecte és el resultat d’un llarg procés de reflexió i discussió en el qual el text de Enric Bruguera i Payà Procés de cerca i localització d’informació per internet ha esdevingut un material d’incalculable valor, per tal de citar el més destacable.

El desconsol, de Josep Llimona (1903-1907)
Internet és un mitjà que ens proporciona una il·limitada quantitat d’informació i que era necessari filtrar d’alguna manera. Aquesta està presentada d’una forma no jerarquitzada i la seva fiabilitat moltes vegades es pot posar en dubte. Per aquest motiu, els criteris de validesa i selecció, acordats abans de submergir-nos en la xarxa, han resultat una eina imprescindible en la tria dels recursos que conformaren el nostre projecte. 
Respecte a les cerques, hem de destacar la utilització feta dels diferents mecanismes i estratègies per poder accedir a aquells continguts que els cercadors generalistes no solen facilitar o, almenys, sense l’ajuda de les seves opcions avançades. Així, ha resultat del tot satisfactori, quant a l’estalvi de temps i resultats obtinguts, l’ús de metacercadors o directoris temàtics en fases d’aproximació i cerques genèriques als nostres objectius. Per aconseguir resultats més concrets i especialitzats hem acudit a altres eines més concises com els cercadors especialitzats, els blogs o la reutilització de la nostra experiència.

També s’ha valorat en la selecció de les cerques el tipus de format i les possibilitats que donaven les diferents pàgines web en relació als seus enllaços i adreçament a altres llocs de importància rellevant.

Com a conclusió hem de valorar positivament els resultats obtinguts amb el tractament i localització de la informació alhora que posar de relleu la complexitat dels processos que intervenen en aquests.

1 comentari:

  1. Planificar una bona estratègia de cerca és fonamental per no caure en la contradicció més flagrant de la xarxa: que la ingent quantitat d’informació emmagatzemada vagi en dentriment de la precisió en una consulta. En defintiva, es tracta de primar la qualitat per damunt de la quantitat; massa resultats sense filtrar segons conveniència d’allò que busquem no serveix sinó per col•lapsar les limitades capacitats de percepció, enteniment i assimilació que tenim les persones. La majoria d’usuaris però – entre els quals m’incloc – no estem acostumats a emprar gaires motors de cerca més enllà de Sant Google (anomenat així popularment) o bé la Wikipèdia. Per treure suc a tot el que ens ofereix la xarxa abans hem de primfilar els nostres mètodes de cerca amb les eines apropiades.

    ResponElimina