Powered By Blogger

9/11/11

COMUNICACIÓ A LA XARXA

Vitrall del sostre del Palau de la Música Catalana
Des de bon començament, Els 4 Gats hem tingut molt present la importància que té una comunicació fluïda i de qualitat en un projecte com el que tenim entre mans. És per aquest motiu que es va tenir molt en compte aquest factor a l’hora d’establir els acords inicials. Ara que estem a punt d’entregar la segona PAC és un moment adequat per fer-ne una primera valoració.
En primer lloc, penso que la freqüència dels contactes ha estat molt correcta. Ens vam comprometre a un mínim d’un accés al dia a l’espai de grup i a respondre el missatge en un termini de dos dies. Excepte en comptades ocasions, ho hem seguit al peu de la lletra i hem mantingut aquesta comunicació constant.
Pel que fa a la presa de decisions, les interaccions s’han dut a terme quasi exclusivament a través de l’espai de debat que ens ha facilitat la UOC. Hi hem anat obrint fils de debat per a cada qüestió que s’havia de tractar, hi hem exposat les nostres idees amb claredat i sempre hem aconseguit arribar a solucions a través del consens i amb la implicació de tots els membres del grup. Això no obstant, també hem fet servir el xat en moments puntuals en els quals calia prendre decisions de manera urgent i l’eina de debat no ens hauria permès l’agilitat que necessitàvem.
Finalment, és necessari fer esment a la gestió del temps. A la primera PAC vam fer una planificació orientativa de les activitats generals que hauríem de dur a terme. Com que calia arribar a un nivell major de concreció per tal de repartir-nos les tasques específiques, els dos coordinadors d’aquesta PAC han anat fent propostes desglossades i han fet una distribució que ha estat exigent però alhora realista i que tots hem aprovat i acomplert, acceptant una certa flexibilitat.
En la meva opinió, doncs, la comunicació ha estat satisfactòria a tots els nivells. Anem per bon camí!

1 comentari:

  1. Estic totalment d'acord amb el que es diu de la freqüència de contactes i de la presa de decisions, però m'agradaria afegir un comentari a allò de la gestió del temps. Pense que hauríem de realitzar més ràpidament les tasques que se'ns proposen, perquè l'exigència de la planificació desglossada ha estat motivada per la falta de temps i per tal de poder seguir el ritme frenètic que se'ns demana per a resoldre les activitats. De fet, si consultem les taules de dita planificació les activitats estan programades per a pocs dies, perquè no ens hem posat a actuar amb anterioritat. Propose, doncs, per a les pròximes PAC que ens planifiquem millor des dels primers dies i que tots els membres siguen conscients des d'un primer moment que hi ha tasques que requereixen de la seua actuació. No obstant això, note que cada vegada més ens estem posant les piles i que cada PAC serà millor que l'altra pel que fa a la gestió del temps.
    És cert que anem per bon camí, però en el recorregut no ens podem aturar a recollir moltes floretes... Encara que a mi m'agradaria!

    ResponElimina