Powered By Blogger

10/11/11

TREBALL EN EQUIP

Casa Tassel (1892-1893). Victor Horta
Si hem de fer una valoració general del treball en equip del grup Els 4 Gats, es pot afirmar, sense cap mena de dubte, que aquesta ha estat del tot positiva. En un principi semblava una qüestió molt complicada perquè alguns de nosaltres mai havíem treballat en un entorn virtual i vam haver de posar en pràctica els coneixements teòrics adquirits en l’assignatura. 

Els seguiment dels acords va ser fonamental en el desenvolupament de les tasques plantejades. Malgrat que en un principi ens va costar una mica acostumar-nos a la freqüència de connexió i contestació dels missatges, molt aviat vam entendre la importància d’aquests com una eina de comunicació i la necessitat de respectar-los si volien un bon funcionament del grup. De forma semblant, la figura del coordinador, excepcionalment dos en la segona PAC, va esdevenir una peça clau per desenvolupar les tasques del treball i va posar de relleu la bona relació i predisposició de tots els membres de l’equip.

També hem d’assenyalar la importància de respectar els compromisos assolits ja que qualsevol falta de responsabilitat repercuteix directament en el conjunt del treball en equip. Però aquests no s’esgoten amb l’execució de les tasques dintre dels terminis previstos sinó que resulta adient destacar d’altres. Així, la transparència en les comunicacions i decisions va ser primordial per tal que qualsevol membre pogués expressar lliurament les seves opinions i aportacions. En aquest sentit, el respecte es va convertir en un component indestriable de totes les nostres actuacions perquè facilità les bones relacions del grup, va estimular la presa de decisions i fomentà la participació de tots els membres. 

Per últim, l’ajuda entre els companys ens va servir per a portar endavant algunes de les nostres tasques individuals així com l’alt nivell col·laboratiu per tal d’assolir els objectius proposats.

1 comentari:

  1. Estic molt d'acord amb tu, José Miguel.
    Penso que els acords inicials, redactats sobretot des del sentit comú, ens han estat molt útils. I, sobretot, aquesta figura del “coordinador”: a la primera PAC no vam tenir massa clar què significava però vam poder-ho anar trampejant gràcies a què moltes de les activitats que havíem de realitzar eren individuals. Amb el volum de feina que hem tingut amb aquesta segona PAC, no obstant, no ens n'hauríem sortit sense vosaltres!

    ResponElimina