Powered By Blogger

1/12/11

E-CIVISME


Ara que ja estem a punt d’acabar l’esborrany del nostre projecte, penso que és un bon moment per tornar avaluar si hem mantingut en tot moment unes actituds digitals cíviques, és a dir, si hem actuat amb seguretat i hem fet un bon ús dels continguts i informacions quan hem treballat a través de la xarxa.

Portada original de l'obra  Casa de nines
de  Henrik Ibsen (1879)
Per començar, la interacció constant i global que permet Internet ha d’anar acompanyada d’unes mesures de seguretat que ens protegeixin de continguts maliciosos i assegurin que no perdem els continguts del nostre projecte. La protecció de continguts maliciosos ha estat més aviat responsabilitat de cadascú perquè afecta principalment dispositius electrònics personals. El que sí que és important a nivell de grup és la protecció d’aquest blog i de la Wiki que tant d’esforç ens està costant. En aquest sentit, els hem configurat de tal manera que, malgrat que són públics i tothom en pot veure els continguts, només els membres del grup podem modificar-los. Tot i així, considero que seria convenient que en féssim una còpia de seguretat per tal d’evitar que un imprevist acabi amb part o amb tota la feina feta.

Pel que fa als continguts, a l’hora de seleccionar les fonts d’informació d’on els obtindríem vam fer-ho amb molta cura. Ara, doncs, cal que en fem un tractament igual de correcte. La informació a Internet és molt fàcilment accessible i, per tant, cal anar amb compte en tot moment de citar correctament les fonts d’informació per no incórrer en plagi i mantenir un alt nivell de credibilitat per als continguts del nostre projecte. En aquest aspecte trobo que, en un principi, no sempre s’havia explicitat d’on provenia la informació que recollíem a la Wiki però aquest aspecte s'ha anat rectificant fins al punt actual, on cada recurs emprat i cada cita està referenciada correctament i acurada.

És per tot això que penso que hem tingut molt present la importància de l'e-civisme i, si bé en començar vam cometre alguns errors, els hem anat esmenant posteriorment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada