Powered By Blogger

2/11/11

Presentació del projecte

Estimats internautes:

Pintura de Ricard Opisso sobre
una tertúlia a Els 4 Gats 
Us donem la benvinguda al blog de “Els 4 gats”. Som quatre alumnes de la UOC que cursem l’assignatura Competències TIC en llengua i literatura catalanes i hem format el grup, d’una banda, per aproximar-nos al moviment modernista a Europa i de l’altra, per superar els continguts que se’ns proposa en la matèria.

Aquesta eina ha estat creada per tal de fer un seguiment de les tasques que duem a terme els membres que formem l’esmentat grup. L’objectiu primordial del nostre projecte és demostrar que el concepte “literatura europea” té sentit si tenim en compte els punts en comú que motivaren l’aparició del moviment cultural als diferents països europeus. Per això, ens endinsarem en els contextos històrics que en propiciaren l’aparició, buscarem bohemis en el món de la literatura, però també de la pintura, l’escultura, l’arquitectura o la música. Recordem que el modernisme va abraçar tot tipus de manifestació artística i, fins i tot, es convertí en un estil de vida, que ens obliga a fixar l’atenció en el món dels bohemis. Aquesta aproximació respon, si més no, al primer focus d’interés que ens plantejava el consultor de l’assignatura: Es pot parlar de literatura europea?

A través el blog, recapacitarem sobre les actuacions que realitzem com a grup: avaluarem els resultats aconseguits, però també serem autocrítics i posarem de manifest els punts febles que enterboleixen la nostra feina per tal de millorar-ne l’organització i que el resultat del nostre projecte siga l’esperat per tothom. El nostre blog és, doncs, com un diari de treball on reflectirem descobriments i entrebancs al llarg d’aquest viatge d’investigació de la vida bohèmia.