Powered By Blogger

4/12/11

TECNOLOGIA DIGITAL

Poc a poc hem pogut deixar enrere la nostra inicial inexperiència en qüestions virtuals i tecnològiques, que un company destacava en una entrada anterior d’aquest blog, i el procés d’aprenentatge ha donat els seus fruits. Ja comencem a tenir força fluïdesa en les tres eines principals que ens estan servint per dur a terme el projecte: el Blog, el Zotero i la Wiki.

El blog és un tipus de pàgina web que s'actualitza de forma periòdica a través d'entrades de l'autor o autors, entrades a les quals qualsevol persona pot fer comentaris. En el nostre cas, el blog ens està servint com a diari de treball des del passat mes d'octubre. Per a aquesta tercera PAC, a més de les noves entrades que hem fet, la innovació principal ha estat canviar el seu disseny per tal que l'índex d'etiquetes tingués el format de "núvol de paraules", això és, perquè es visualitzi de tal manera que variï la mida de les etiquetes en funció de la quantitat de vegades que han estat usades. També hem incorporat un índex on es poden trobar els enllaços dels diaris de treball (blogs) dels nostres companys.
Les estacions de l'artista txec Alphonse Mucha (1897)

El Zotero és una eina que permet, a través d'una extensió per al navegador Mozilla, recollir, compartir i gestionar fonts d'informació (se'n pot trobar més informació a la seva pàgina web). Malgrat que la recol·lecció de fonts ja la vam dur a terme en la pràctica anterior, aquesta eina ens ha seguit essent útil a l'hora de citar-les.

Per últim, la wiki és una pàgina web pensada per dur a terme treball col·laboratiu que ofereix moltes facilitats per a la creació i modificació dels seus continguts. Durant aquesta pràctica és segurament l'eina que més estem fent servir. Hem procurat incrementar els elements de navegabilitat per tal que resulti més senzill el fet de moure-s'hi per dintre, així com també hi hem incorporat elements multimèdia que fan que la lectura sigui més agradable.


1 comentari:

  1. Les afirmacions de la companya Olatz venen a expressar el gran pas que hem fet cap endavant en el domini i utilització de les eines emprades en aquest projecte. Encara recordo la incertesa i , per què no dir-ho, el respecte que ens donava el confeccionar un blog, una wiki o treballar amb Zotero. Però tot va ser més senzill del que pensàvem i la prova està en els resultats i aprenentatge obtinguts.

    ResponElimina