Powered By Blogger

11/12/11

CORRECCIÓ I MILLORA

Ja vam apuntar en una entrada precedent (vegeu: Tecnologia digital) que, atesa la nostra inexperiència en la programació i edició tant de blogs com de wikis, vam aprendre'n capbussant-nos-hi de ple i sobre la marxa. La nostra tècnica d'aprenentatge s'ha basat en el mètode de l'assaig i l'error. En aquest sentit, tampoc no hem de menystenir la solidaritat que en tot moment hem mostrat els companys entre nosaltres: els nous coneixements adquirits per qualsevol membre del grup s'han posat sempre a disposició dels altres. Al cap de dues PACs doncs, el bagatge comú de les nostres habilitats s'ha anat ampliant notablement.

Nova generació, de Jan Toorop (1892)
Ara som capaços de presentar, compartir i enllaçar dades - ja siguin aquestes autogenerades o bé provinents de la xarxa - en múltiples formats. Si bé el balanç és satisfactori, pensem que d'una banda sempre se'n pot treure millor partit; de l'altra que cal mirar cap endavant i projectar totes les tècniques que hem après cap a la consecució de futurs reptes. Cal doncs aplegar les nostres actuals competències en gestionar la informació d'una manera coherent, no pas per simple i caòtica acumulació, sinó de forma sistemàtica.

És per això que proposem la creació del nostre particular "Llibre blanc de les TIC en Llengua i Literatura Catalanes", en què els recursos que hem anat aprenent al llarg d'aquest procés s'exposin: (a) indexadament, (b) metòdicament, (c) amb exemples i (d) amb possibilitat d'ampliació indefinida, ja que cal concebre aquest document com una eina i no pas com una finalitat, de manera que romandria obert a una constant millora, perfeccionament i - no cal dir-ho - consulta dels seus continguts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada