Powered By Blogger

10/12/11

CERCA D'INFORMACIÓ

Pòster d'art nouveua
Gràcies a la darrera PAC, hem adquirit una sèrie de competències relacionades amb la cerca d'informació i en la selecció d'aquesta per al nostre projecte. Tal com indicàvem en l'entrada anterior en què reflexionàvem sobre el tractament de la informació, sempre s'ha de tenir present que a la xarxa de xarxes hi ha tota mena de fonts que ens poden proporcionar dades sobre el tema que estem treballant de manera més o menys encertada, perquè hi ha de més o de menys fiables. Per tant, vam aprendre a buscar i localitzar informació a la xarxa, tot i tenint en compte que havíem de marcar-nos uns objectius i uns criteris per tal de seleccionar aquelles pàgines web més adequades per al nostre projecte. Com que teníem ben clara quina era la concreció del tema, localitzàrem llocs web que tractaren els aspectes diversos que volíem incloure en el nostre treball i que ja havíem definit en els objectius; però no tota la informació ens valia i seleccionàrem aquella que s'ajustava als nostres criteris.
Però, cal remarcar que ha estat essencial el fet de descobrir les diferents utilitats del programa de gestió bibliogràfica Zotero. Gràcies a aquesta eina, hem estat capaços de crear un grup de treball que ens ha permés justificar les nostres tries individuals i posar de manifest quina era la informació que s'hi proporcionava i que podia servir-nos en la redacció del projecte. D'igual manera, el fet de compartir estratègies i tècniques de cerca entre els membres del grup ha estat enriquidor, perquè ens donàvem idees els uns als altres. 

1 comentari:

  1. Doncs sí Cristina, el Zotero ha estat un gran descobriment! La veritat és que és una eina força senzilla i intuïtiva.

    L'únic que voldria comentar és que se'ns va demanar que féssim una tria inicial de les 8 o 10 fonts que utilitzaríem per al projecte però, a mesura que anàvem avançant, hem hagut de complementar la nostra bibliografia amb algunes fonts noves. Penso que 8-10 cerques es queda una mica curt en un projecte d’aquesta envergadura.

    ResponElimina