Powered By Blogger

27/12/11

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE

Estimats companys,

Plànol de Barcelona de l'època modernista
Us presentem el nostre projecte que hem decidit batejar amb el nom de  “El modernisme: expressió literària i artística”. Hem pretès fer un recorregut per l’Europa modernista buscant entre els diferents indrets del continent punts en comú, per tal de demostrar l’existència d’una literatura europea si ens centràvem en el Modernisme. Com a qualsevol moviment cultural, havíem de buscar les seves arrels en l’estudi del context històric i els canvis produïts per la Segona Revolució Industrial. Això provocà arreu dels països afectats una necessitat de trencament  amb el passat i una recerca d’unes formes modernes per part dels artistes.  Hem pogut observar aquesta ruptura a l’arquitectura, la música, la pintura i l’escultura. Però, sobretot, hem aprofundit en el terreny literari i hem volgut destacar (per això li hem dedicat un apartat a banda), com es va revelar en la literatura catalana. Tanmateix, hem apuntat les influències posteriors del moviment, que en les acaballes ja s’havia convertit en una estètica.

El procés del projecte ens ha permès comprovar la certesa de la nostra afirmació sobre el modernisme en el moment que es va donar una unitat literària i artística pel que fa al concepte de trencament sense oblidar les particularitats nacionals en funció del context particular en què s’inscriu.

No podem oblidar que aquest projecte és el resultat d’un treball virtual i col·laboratiu. Un procés que té les seves especificitats per portar-lo eficaçment  a la pràctica. Els compromisos consensuats i adquirits prèviament han estat fonamentals. La intensa comunicació, transparència en les decisions i les eines al nostre abast, s’han revelat com autèntics protagonistes del nostre projecte.

En definitiva, és tot això el que trobareu en el nostre treball: els esforços d’uns estudiants per confeccionar el Wiki amb una intenció d’obrir portes en l’estudi del moviment (no dubteu a atendre els enllaços o la informació multimèdia que hem inclòs). El nostre treball és un petit exemple de l’abundant informació que hi ha a la xarxa de xarxes: només hem pogut fer-ne un tast. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada