Powered By Blogger

12/12/11

TREBALL EN EQUIP

A aquestes alçades de projecte virtual (recta final de la tercera PAC) la perspectiva per jutjar com ha funcionat el grup és àmplia. Les circumstàncies - tant individuals com d'equip - en què ha transcorregut el treball han estat molt diverses. Per regla general les normes s'estipulen en moments de calma, abans de les possibles turbulències o passades ja aquestes. Només en situacions desfavorables, tenses o fins i tot extremes se'n pot posar a prova la validesa. És aleshores - un cop tornada l'estabilitat - que cal fer-ne balanç i proposar millores, si s'escauen. Però cal tenir en compte que l'objectiu de tota legislació no és l'acompliment per se, sinó garantir uns principis molt més importants que la mateixa norma que els serva. Per aquest motiu podem afirmar que els acords que inicialment vam establir no sempre s'han respectat, però sí els valors de compromís, transparència i respecte que els havien inspirat.
Durant el transcurs de la present fase que ara fineix ha esdevingut un d'aquells fets, abans somerament comentats, que en definitiva serveixen per valorar l'eficàcia de les normes i, sobretot, la fortalesa de les conviccions: un dels components, per malaurats imponderables personals, va haver d'absentar-se uns dies sense massa certeses de quan podria incorporar-se novament a la feina en equip. Val a dir que, més enllà de qualsevol pacte, davant d'aquesta inesperada notificació el grup va reaccionar en bloc en una emotiva mostra de solidaritat. L'afectat - retornat a la vida quotidiana i agraïdíssim a tots per la comprensió mostrada - fa ara mateix mans i mànigues per estar a l'alçada de la confiança que els seus companys li han dipositat en tot moment.
En tot procés incideixen episodis externs que, en la mesura del possible, s'han de poder preveure en un marc molt i molt general. Superades les dificultats, el grup - així com les persones que l'integren a nivell individual - s'enforteix i pot encarar nous desafiaments amb un grau més alt de confiança. És doncs amb optimisme que encararem la part final del projecte virtual proposat a l'assignatura Introducció a les TIC en Llengua i Literatura Catalanes.

1 comentari:

  1. Estic totalment d'acord amb el que exposes, Miquel. A més, jo hi afegiria que s'ha establert una mena de complicitat i compenetració que ens permet millorar aportacions d'altres sense que això provoqui cap tipus de problema, ans al contrari, agraïm a la persona en concret la seva aportació.

    Això sí que és un treball en equip, endavant companys!

    ResponElimina