Powered By Blogger

6/1/12

TECNOLOGIA DIGITAL

Ramon Casas i Pere Romeu en un automòbil, Ramon Casas, Barcelona, 1901
Encara recordo la incertesa i respecte que ens feien les noves eines digitals que hauríem d’utilitzar en el moment de portar a terme el nostre projecte així com el fet que aquest fos totalment virtual. Però si ens hi fixem en el resultat crec que ha merescut la pena tot l’esforç invertit. 

La realització del blog, potser, s’ha revelat com l’eina més propera i fàcil d’entendre, possiblement per la seva continuada utilització de forma que en aquesta pràctica final no ha presentat cap problema pels membres del grup. El programa Zotero es va manifestar com una eina molt destacable en aquest projecte malgrat que va costar una mica més dominar-lo per la seva naturalesa i necessitat d’implementar-lo per al tractament de les referències bibliogràfiques. Respecte a la wiki penso que hem après a dominar el seu funcionament i moltes de les possibilitats que ofereix dintre d’un entorn col•laboratiu. Però també m’agradaria assenyalar els problemes tècnics que hem patit amb la confecció d’aquesta ja que un membre del nostre grup va extraviar tota la feina que estava fent sense conèixer el motiu o el seu deficient editor de textos que ens va fer perdre un temps molt valuós.

Malgrat que el camí recorregut no sempre ha estat fàcil, crec que podem confirmar l’adquisició d’un ampli domini d’aquestes noves eines i que, segurament, molts de nosaltres en traurem un acurat profit de les mateixes.

1 comentari:

  1. Tens raó José Miguel, hem après a fer servir tres eines ben útils però, a vegades, una mica complicades, que abans no havíem emprat mai.

    Sort que vam escollir un tema que ens motivava a tots quatre; d’aquesta manera, la feina (sovint intensa) s’ha fet molt més passadora. També hi ha contribuït el fet d’haver-nos entès molt bé entre nosaltres tot i no conèixer-nos prèviament.

    ResponElimina