Powered By Blogger

4/1/12

E-CIVISME: PRÀCTICA FINAL

Portada de Els sots ferèstecs de Raimon Casellas
Tal com indicàvem en l'entrada de la fase anterior dedicada a l'e-civisme, cal esmentar que hem estat un grup respectuós amb el protocol que implica el fet de treballar en un entorn virtual. D'una banda, en l'elaboració de la Wiki ens hem assegurat d'esmentar les fonts d'on hem extret la informació siga visual, audiovisual o textual. Aquesta actitud ens ha permés valorar la importància d'encomanar-nos a les fonts amb la intenció de fonamentar el nostre estudi. També hem estat ben conscients dels llocs web dels quals extréiem la informació, respectant el criteri d'autoritat que ha aportat credibilitat al nostre projecte. Però no sempre ha estat així i entre els uns i els altres milloràvem la inclusió de les fonts a mesura que avançava el projecte. Com que el nostre Wiki i el mateix blog contenen quantitat d'imatges i vídeos (i fins i tot, algun gràfic) hem hagut, de vegades, de canviar les fotos per tal de citar-ne l'origen, ja que en un inici no n'érem tan conscients de la importància i en algunes ocasions no recordàvem d'on l'havíem extreta. 

D'altra banda, també hem aprés a protegir el nostre treball perquè només nosaltres tinguem accés a la modificació de la informació que hi incloíem. La Wiki està protegida i només els membres de Els 4 gats tenen la possibilitat de l'edició i l'accés a la redacció del blog està controlada per un administrador que té un nom d'usuari i una contrasenya compartida pels membres del nostre grup i que ens ha donat accés per realitzar les aportacions individuals. Tanmateix, hem descobert què és el que ocorre quan dos companys editàvem la Wiki a la mateixa vegada: només un pot guardar les seues modificacions i les de l'altre no s'hi reflecteixen. Després de l'ensurt d'haver perdut feina feta, descobrírem que podíem recuperar les distintes versions. Sort! Tot açò ens ha servit per valorar la coordinació i les còpies de seguretat que tenim guardades a l'espai de fitxers del nostre grup. 

1 comentari:

  1. Tens tota la raó pel que fa a la significació d’esmentar l’autoria de les fonts. Resulta molt important per donar credibilitat a un projecte d’aquest tipus però també per valorar els esforços d’aquells que volen compartir a la xarxa els seus treballs i un temps invertit, que moltes vegades no tenim en compte i del qual ara ja som molt conscients.

    Tanmateix vull destacar la importància de la coordinació i de les afortunades còpies de seguretat que ens ofereix la wiki ja que vaig viure virtualment amb el company aquest entrebanc en un moment destacat del projecte. Però hi ha coses que moltes vegades únicament s’aprenen mitjançant l’experiència i aquesta va ser molt valuosa.

    ResponElimina